Voor leiders met een missie

Openheid maakt verbindingen en samenwerking mogelijk. De winnaars van morgen zijn geen bolwerk, maar een netwerk.

Alleen als wij erin slagen om bewuster om te gaan met de systemen waarin we leven, bouwen we aan onze toekomstbestendigheid.

In een vitale samenleving is het voor iedereen aantrekkelijk om gezond te leven. Winnen doe je niet solo, maar samen.

Voor leiders met een missie

De samenleving staat voor uitdagingen die te groot zijn om alleen op te lossen. Wie het verschil wil maken, zet met anderen in op systeemverandering. Het is niet makkelijk, maar er is geen andere optie: alleen samen komen we anders, beter en sneller tot verandering.

De Reputatiegroep is het adviesbureau voor de maatschappelijke dialoog in Nederland. Vanuit ons kantoor in Utrecht helpen wij opdrachtgevers duurzaam te veranderen, met oog en oor voor de belangen van al hun stakeholders. We staan voor een multidisciplinair team van professionals op het gebied van onderzoek, training, advies, executive coaching, detachering en interimmanagement. Wat ons verenigt is een ondernemende mentaliteit.

Wanneer mensen met verschillende achtergronden samenkomen om oplossingen te vinden voor de vraagstukken van deze tijd, leidt dat tot meer impact. Dat was ons idee bij onze oprichting in 2008 en dat is nog steeds zo. In de netwerksamenleving van nu is samenwerking meer dan ooit een randvoorwaarde. Dat doen wij met hoofd, hart en handen.

Door de jaren heen werk(t)en wij met tal van bedrijven, branche- en beroepsorganisaties, kennisinstituten, familiebedrijven, investeerders, woningcorporaties, toezichthouders, ondernemers en hun ondernemingen op het snijvlak van publiek en privaat. Zo groeiden we uit tot een ongewoon bureau voor ongewone vraagstukken, met een heldere visie: eerst leiderschap, dan communicatie.

Gaat u voor impact in de samenleving? Neem dan contact op via impact@reputatiegroep.nl.

Fix the system, not the women!

WOMEN Inc. vierde afgelopen jaar haar 15e verjaardag. Een organisatie met een hele duidelijk missie: gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse. De afgelopen 15 jaar is WOMEN Inc. gegroeid in omvang én in professionaliteit. Er wordt gewerkt aan lange termijn doelen voor 2030, opgesteld met de vraag: wat zijn de terreinen en domeinen waar nog geen gelijke kansen zijn voor mannen en vrouwen? Lees het hele artikel hier.

Lees verder

Wat we kunnen leren van de coronacrisis voor een gezond, nieuw normaal

Strepen, pijlen, stickers, afzetlinten en handenwasinstructies. Corona heeft onze openbare ruimtes een ware metamorfose gegeven. Hopelijk kunnen deze pandemie-instructies over een paar maanden weer de prullenbak in, maar wat kunnen we leren van deze vorm van ‘nudging’ in coronatijd? Welke pogingen om ons gedrag aan te passen zijn effectief? En kunnen we daar iets van leren als het gaat om die andere grote gezondheidscrisis? Lees hier de hele blog.

Lees verder

Droogte vraagt om slimmer en duurzamer omgaan met water

Een verborgen parel in het Nederlandse bedrijfsleven: MTD Water. Een organisatie die in de wereld van watervoorziening toonzettend is. In het kader van SDG6 ‘schoon water en sanitatie’ spraken wij met DGA Hans Verhoeven en businessmanager Robbert de Boer. Lees hier het hele interview.

Lees verder

De natuur als bron voor duurzame landbouw

Koppert Biological Systems is een Nederlands familiebedrijf dat zich al meer dan 50 jaar inzet om land- en tuinbouwproducten gezonder, veiliger, productiever en weerbaarder te maken. Dit doen zij door op zoek te gaan naar oplossingen uit de natuur. In het kader van SDG 15, ‘Leven op het land’, spraken wij met Peter Maes, directeur Corporate Marketing bij Koppert. Lees hier het hele interview.

Lees verder

Value Creators: geen tentamen, maar een persoonlijke reis

Hogeschool Windesheim is een echte gamechanger op het gebied van SDG 17: Partnerschap om de doelen te bereiken. Met het Value Creators-programma werken studenten samen met bedrijven, overheidsinstanties en andere instellingen aan ‘wicked problems’, zoals het bestrijden van armoede, honger en het beschermen van de natuur. Lees hier het hele interview met Liesbeth Rijsdijk (directeur Honours College) en Maria Garcia Alvarez (docent en coördinator).

Lees verder

Onze mensen

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de Reputatiegroep nieuwsbrief.

Bij het invullen ga je akkoord met ons privacybeleid