Checklist coronavirus: denk het ondenkbare

De impact van het coronavirus is ongekend. Veel organisaties treffen maatregelen tegen de verdere verspreiding van COVID-19 in Nederland en het helpen van de slachtoffers. Het is ongekend hoe snel de maatregelen zijn opgeschaald: het virus is in een kwestie van dagen een wereldwijde crisis geworden. Het stelt iedere organisatie voor de vraag: welke scenario’s zijn precies gepast om de mogelijke schade te beperken? Om u hierbij te helpen, hebben we bijgaande checklist gemaakt, met als motto “Denk het ondenkbare”. Het is een handreiking waarmee u zelf de strategie kunt bepalen. Deze onzekere omstandigheden vragen onconventionele oplossingen.

Ongetwijfeld heeft u zelf al de eerst stappen gezet op basis van de adviezen en richtlijnen van de autoriteiten. Wij adviseren onze klanten in het kader van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om alles te doen wat mogelijk is om de verdere verspreiding van het virus te beperken en nog liever te voorkomen. Neem daarbij niet alleen de voorschriften van autoriteiten in acht, maar neem ook de verwachtingen van uw stakeholders mee. Uw aanpak kan immers niet los worden gezien van uw externe omgeving.

Wat u ook doet: het is de uitdaging om nu de maximale voorzorgsmaatregelen te treffen, ook als u een minimum aan informatie over de komende periode heeft. Het begint bij het actief betrekken van al uw stakeholders. Alleen door samen in te zetten op het belang van mensen, continuïteit en niet in de laatste plaats de kwaliteit van uw werk, komt u verder.

Download de checklist hier: Reputatiegroep-checklist-coronavirus-20200313

Als u vragen hebt over de checklist, neemt u dan contact op met onze experts. Wij wensen u alle sterkte onder deze onzekere omstandigheden en bedenk dat iets wat niet structureel is, ook niet structureel zal worden. Met volle kracht naar een volgende fase. Desgewenst kunt u op de Reputatiegroep rekenen voor advies en ondersteuning.

 

Vertrouwd adviseur van bestuurders, toezichthouders en (communicatie)directeuren in strategische veranderingen en samenwerkingstrajecten.