De start van mijn loopbaan

Werken bij

Een kijkje achter de schermen

Christiaan van den Bor

Sinds maart 2021 loop ik met veel plezier stage bij de Reputatiegroep. Deze periode is mij op zo veel verschillende vlakken goed bevallen dat ik liet doorschemeren dat ik graag langer wilde blijven. Gelukkig waren mijn collega’s enthousiast over mijn inzet, waardoor ik nog wat langer advieswerk mag leveren aan de charmante Maliebaan. Hoe dat zo is gekomen? Door simpelweg het gesprek aan te gaan met mijn collega’s en te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Dit is precies wat de Reputatiegroep typeert. Door samen het gesprek aan te gaan wederzijdse versterking te realiseren. In mijn relatief korte periode bij dit adviesbureau is dit een van de vele lessen die ik heb geleerd. Door een constructieve dialoog te voeren met het brede scala aan private en publieke klanten komt dit adviesbureau altijd met passend maatwerk. ‘Jullie hebben een complexe vraag, wij hebben een passend antwoord.’ Het is een dynamisch speelveld waar sociaal-maatschappelijke problematiek en organisatorische knelpunten samenkomen. Dit maakt het advieswerk voor mij ook zo spannend! Samen met het team speuren wij dieperliggende problemen op, stellen we met de klant de gewenste richting vast en zetten vervolgens een gepast lange- of korte termijnstrategie op poten.

Maar hoe ben ik bij de Reputatiegroep terecht gekomen? In 2017 startte ik mijn bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Al snel kwam ik erachter dat ik naast deze analytische studie mijn kennis en vaardigheden wilden inzetten op professioneel vlak. Daarom ben ik een minor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen gaan volgen en deze skills gaan inzetten tijdens een stage bij de Hoofddirectie Beleid van het Ministerie van Defensie. Door deze ervaringen kwam ik erachter dat ik mij wil inzetten om onze maatschappij verder te helpen. Na gesprekken aan te gaan met vrienden, kennissen en docenten besloot ik mijn ambities en vaardigheden in te zetten voor de adviesbranche. Maar dan wilde ik wel advieswerk gaan leveren waar, naast de klant, ook de samenleving bij gebaat is.

“Zolang je intrinsiek gedreven bent en aandacht besteedt aan de klant en je eigen ontwikkeling dan biedt deze uitdaging enorme kansen.”

Door simpelweg op het internet te searchen naar de termen ‘maatschappij’ en ‘adviesbureau’ kwam ik al snel bij de Reputatiegroep terecht. Vrij direct kon ik meerdere ontmoetingen inplannen met het HR-team, die nauwelijks aanvoelden als sollicitatiegesprekken maar eerder als een uitwisseling over hedendaagse problemen, persoonlijke interesses en wederzijdse ambities. Ik gaf daarbij aan dat ik helaas niet fulltime stage kon gaan lopen i.v.m. mijn premaster. Typerend voor de flexibiliteit van de Reputatiegroep was dat geen enkel probleem. Na vier maanden loop ik hier nog steeds met super veel plezier rond en hoop ik dat ik nog veel kan leren en adviseren.

Wat mij opvalt aan het werk bij de Reputatiegroep is de essentie van verantwoordelijkheid. Zo kan je zelf aangeven bij welke projecten en klanten je graag aanhaakt maar moet je zelf aangeven wanneer je al te veel op je bordje hebt. De mate van eigen verantwoordelijkheid maakt het werk echter niet altijd even makkelijk. Toch heb ik hier veel energie en motivatie uit gehaald. Zolang je intrinsiek gedreven bent en aandacht besteedt aan de klant en je eigen ontwikkeling dan biedt deze uitdaging enorme kansen.

Ben jij net zo enthousiast geworden over de Reputatiegroep als ik toen was – en tot op de dag van vandaag nog steeds ben? Wil jij ervaring opdoen in de leerzame, dynamische en uitdagende wereld van het advieswerk? Wil jij je ook inzetten voor organisatie en samenleving? Deze zomer hebben wij meerdere plekken beschikbaar voor starters en stagiairs. Neem daarom contact op met de Reputatiegroep.

Mirte Beumer is groepsmanager bij de Reputatiegroep. Ze is verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering en het bewaken en optimaliseren van interne processen. Daarnaast is ze de organisatorische kracht achter vele activiteiten intern en extern.