Jij – als starter?

Gezocht: startend adviseur                  0-3 jaar ervaring

Ben jij een starter met een brede maatschappelijke interesse en ben je op zoek naar een uitdagende rol binnen een groeiend adviesbureau? Wil jij je inzetten voor maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van strategie en communicatie? Hecht je veel waarde aan werkplezier en een gedreven team? Word jij enthousiast van organisaties die het verschil willen maken in de samenleving? Dan is de Reputatiegroep de plek voor jou. 

WAT JE MEEBRENGT 

 1. Academisch werk- en denkniveau;
 2. Een scherpe pen;
 3. Sterke taalvaardigheid (Nederlands en Engels] en excellente presentatievaardigheden; 
 4. Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden. Je doorgrondt complexe vraagstukken;
 5. Je bent nieuwsgierig en volgt de actualiteiten op de voet; 
 6. Bestuurlijke en organisatorische ervaring naast je werk of studie is een pré;
 7. Je hebt een hoge professionele standaard en het vermogen om hierop te reflecteren; 
 8. Je houdt van dynamiek en bewaart het overzicht;
 9. Je bent 32-40 uur beschikbaar per week. 

Bij de Reputatiegroep help je organisaties om meer in verbinding te staan met hun omgeving. Je leert hoe reputaties worden opgebouwd, hoe je inzicht kunt krijgen in stakeholderverwachtingen én hoe je draagvlak creëert om maatschappelijke doelen te bereiken. Ten slotte leer je onderwerpen met een goed verhaal op de kaart te zetten. Kortom, bij de Reputatiegroep leg je de basis voor een mooie carrière als adviseur. 

WAT JE DOET 

 1. Je duikt voor onze opdrachtgevers in complexe, maatschappelijke vraagstukken;
 2. Je werkt mee aan stakeholderonderzoek (kwalitatief of kwantitatief) en het maken van rapportages. 
 3. Je helpt bij het opstellen en uitvoeren van stakeholdermanagement- en communicatieplannen;
 4. Je werkt mee aan de ontwikkeling van de positionering en organisatiestrategie van opdrachtgevers;
 5. Je analyseert de publieke opinie en mediaberichtgeving rondom maatschappelijke issues;
 6. Je bouwt relaties op met opdrachtgevers;
 7. Je helpt bij het verwerven van nieuwe opdrachten;
 8. Je neemt deel aan een intern trainingsprogramma, met een onboarding, expertsessies door interne en externe sprekers (REP-sessies), intervisie en een jaarlijkse meerdaagse retraite;
 9. Je mag mee naar vakcolleges van onze partners bij universiteiten (waaronder Nyenrode en Erasmus Universiteit) en bijvoorbeeld Logeion (de vakvereniging). 

WERK MET BETEKENIS 

Organisaties krijgen steeds meer te maken met vragen vanuit de samenleving waarop ze een antwoord klaar moeten hebben: welke maatschappelijke positie kies is, met wie werk ik samen om daar te komen en wat is dan mijn verhaal? De Reputatiegroep helpt leiders om hun maatschappelijke positie te pakken, draagvlak te genereren en waarde te creëren – in dialoog met al hun stakeholders. 

Jaarlijks werken we voor zo’n 100 opdrachtgevers aan maatschappelijke vraagstukken. Publiek, privaat en alles ertussenin: van ministeries tot retailers, van ziekenhuizen tot mediabedrijven, van multinationals tot woningcorporaties en van universiteiten tot maakbedrijven. Met beproefde methodieken brengen wij de buitenwereld naar binnen en de binnenwereld naar buiten. Dat doen we met onderzoek, strategieontwikkeling, advies en training. Bij ons is geen dag hetzelfde.

Solliciteren

Wil jij je carrière graag beginnen bij de Reputatiegroep? Lever dan voor 25 september je CV & motivatie in via info@reputatiegroep.nl. Heb je eerst nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Sarah Valkering via 0614180991.

Mirte Beumer is groepsmanager bij de Reputatiegroep. Ze is verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering en het bewaken en optimaliseren van interne processen. Daarnaast is ze de organisatorische kracht achter vele activiteiten intern en extern.