Lessen van leiders met een missie

Omdat het kan

In 2020 ging de Decade of Action van start, het decennium waarin de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties gerealiseerd moeten worden. Een mooie aanleiding om op zoek te gaan naar de mensen die in Nederland zo hard werken aan deze doelen: wie zijn deze leiders met een missie? Wat drijft hen en hoe werken zij aan de SDG’s? 

We spraken 17 Nederlandse leiders met een missie, die werken aan transitie vanuit ngo’s, publieke en private sector. In deze uitgave delen (oud)-collega’s Annemarie Rullens, Ede Steen en Sarah Valkering de 10 belangrijkste lessen: wat werkt wel en wat werkt niet? Hoe kunnen organisaties de SDG’s optimaal inzetten om hun maatschappelijke impact te vergroten en om verandering te realiseren?

Met deze publicatie hopen we andere leiders te inspireren om ook hun bijdrage – groot of klein – te kunnen leveren aan de duurzame ontwikkeldoelen. 2030 lijkt al ‘just around the corner’, maar het is nooit te laat om die eerste stap te zetten.

De publicatie is zowel digitaal als hard-copy aan te vragen. Wilt u de publicatie ontvangen? Vul dan hieronder uw gegevens in. De interviews kunt u ook online lezen.

Veel leesplezier! En wilt u verder praten? Dan bent u altijd welkom voor een goed gesprek.