Publicaties

Werken bij

De start van mijn loopbaan

Sinds maart 2021 loopt Christiaan met veel plezier stage bij de Reputatiegroep. Hij vertelt over zijn eerste indrukken, zijn werkzaamheden en hoe deze periode hem bevalt. Meer weten? Lees snel verder en neem een kijkje achter de schermen.

Meer

Vanaf 2030 gebruiken we geen virgin koper meer

Een CEO die in duurzaamheid gelooft, betrokken mensen en meetbare doelstellingen, het is allemaal nodig om het verschil te maken, betoogt Margriet Rouhouf, hoofd strategie bij netbeheerder Tennet. Wij spraken haar over SDG 7: betaalbare en duurzame energie. Lees hier het hele artikel.

Meer

Voetbalwereld heeft slechte reputatie bij morele issues, UEFA laat zien waarom

Er is veel ophef over nieuwe en omstreden wetgeving in Hongarije die het verbiedt om homoseksualiteit en het veranderen van sekse te ‘promoten’ onder kinderen en jongeren onder de 18. De UEFA verbiedt politieke uitingen op het EK. Collega Paul Stamsnijder schreef een blog voor Adformatie over de UEFA en haar (gebrek aan) moreel kompas.

Meer
Stap voor stap werken wij aan onze grote droom

Stap voor stap werken wij aan onze grote droom

Stichting het Gehandicapte Kind is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor het verbeteren van de levens van kinderen met een handicap in Nederland. De stichting werkt samen met donateurs, vrijwilligers, ouders en andere partijen met dezelfde droom: geen kind zonder vriendjes. In het kader van het verminderen van ongelijkheid (SDG 10) spraken wij met directeur Henk-Willem Laan. Volgens hem is het essentieel dat we de urgentie gaan inzien van het sociale isolement waarin gehandicapten kinderen in Nederland leven. Meer weten? Lees hier het hele interview.

Meer

Het leven onder water krijgt eindelijk de aandacht die het verdient

Oceanen spelen een cruciale rol in het tegengaan van klimaatverandering en zorgen voor grote biodiversiteit. Mede dankzij SDG 14 zijn we steeds actiever bezig met schone, gezonde oceanen. Afgelopen jaren onderzocht professor Seline Trevisanut met haar team de internationale wetgeving rondom oceanen in het ‘Sustainable Ocean’ project. We spraken met haar over het leven onder water. Lees hier het hele interview.

Meer

Het leven van Rotterdammers beter en mooier maken

Stichting De Verre Bergen wil Rotterdam beter en sterker maken en richt zich met name op het aanpakken van maatschappelijke problemen in Rotterdam. Dat doet zij door sociaal maatschappelijke programma’s te bedenken, te steunen, te ontwikkelen, uit te voeren, continu te verbeteren en te onderzoeken op maatschappelijk rendement en de kennis hierover te delen. Hoe zij met hun projecten het leven van Rotterdammers beter en mooier maken, lees je hier.

Meer

Het gesprek is de eerste stap

Armoede: een onderwerp dat onverminderd actueel is en onder een vergrootglas is komen te liggen tijdens de coronacrisis. Want ook in Nederland is armoede dichter bij dan we denken. Met Marjolein Moorman, wethouder Onderwijs, Armoede en Inburgering van de gemeente Amsterdam, spraken wij over de urgentie van het onderwerp en hoe de gemeente Amsterdam zich inzet om haar bewoners te helpen. In alle levensfasen. Lees het hele artikel hier.

Meer

Toezicht houden met een groene bril

De Autoriteit Consument en Markt maakt zich hard in de strijd tegen greenwashing: het doen van groene claims die niet waar of vaag zijn en niet goed zijn onderbouwd. Oneigenlijke duurzaamheidsclaims zorgen voor misleiding van de consument en oneerlijke concurrentie met bedrijven die het wel goed doen. We spraken erover met juristen Gerbrich Kozijn en Daphne Clarijs-ter Telgte. Lees hier het hele interview.

Meer

Fix the system, not the women!

WOMEN Inc. vierde afgelopen jaar haar 15e verjaardag. Een organisatie met een hele duidelijk missie: gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse. De afgelopen 15 jaar is WOMEN Inc. gegroeid in omvang én in professionaliteit. Er wordt gewerkt aan lange termijn doelen voor 2030, opgesteld met de vraag: wat zijn de terreinen en domeinen waar nog geen gelijke kansen zijn voor mannen en vrouwen? Lees het hele artikel hier.

Meer