Publicaties

Stap voor stap werken wij aan onze grote droom

Stap voor stap werken wij aan onze grote droom

Stichting het Gehandicapte Kind is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor het verbeteren van de levens van kinderen met een handicap in Nederland. De stichting werkt samen met donateurs, vrijwilligers, ouders en andere partijen met dezelfde droom: geen kind zonder vriendjes. In het kader van het verminderen van ongelijkheid (SDG 10) spraken wij met directeur Henk-Willem Laan. Volgens hem is het essentieel dat we de urgentie gaan inzien van het sociale isolement waarin gehandicapten kinderen in Nederland leven. Meer weten? Lees hier het hele interview.

Meer

Het leven onder water krijgt eindelijk de aandacht die het verdient

Oceanen spelen een cruciale rol in het tegengaan van klimaatverandering en zorgen voor grote biodiversiteit. Mede dankzij SDG 14 zijn we steeds actiever bezig met schone, gezonde oceanen. Afgelopen jaren onderzocht professor Seline Trevisanut met haar team de internationale wetgeving rondom oceanen in het ‘Sustainable Ocean’ project. We spraken met haar over het leven onder water. Lees hier het hele interview.

Meer

Het leven van Rotterdammers beter en mooier maken

Stichting De Verre Bergen wil Rotterdam beter en sterker maken en richt zich met name op het aanpakken van maatschappelijke problemen in Rotterdam. Dat doet zij door sociaal maatschappelijke programma’s te bedenken, te steunen, te ontwikkelen, uit te voeren, continu te verbeteren en te onderzoeken op maatschappelijk rendement en de kennis hierover te delen. Hoe zij met hun projecten het leven van Rotterdammers beter en mooier maken, lees je hier.

Meer

Het gesprek is de eerste stap

Armoede: een onderwerp dat onverminderd actueel is en onder een vergrootglas is komen te liggen tijdens de coronacrisis. Want ook in Nederland is armoede dichter bij dan we denken. Met Marjolein Moorman, wethouder Onderwijs, Armoede en Inburgering van de gemeente Amsterdam, spraken wij over de urgentie van het onderwerp en hoe de gemeente Amsterdam zich inzet om haar bewoners te helpen. In alle levensfasen. Lees het hele artikel hier.

Meer

Toezicht houden met een groene bril

De Autoriteit Consument en Markt maakt zich hard in de strijd tegen greenwashing: het doen van groene claims die niet waar of vaag zijn en niet goed zijn onderbouwd. Oneigenlijke duurzaamheidsclaims zorgen voor misleiding van de consument en oneerlijke concurrentie met bedrijven die het wel goed doen. We spraken erover met juristen Gerbrich Kozijn en Daphne Clarijs-ter Telgte. Lees hier het hele interview.

Meer

Fix the system, not the women!

WOMEN Inc. vierde afgelopen jaar haar 15e verjaardag. Een organisatie met een hele duidelijk missie: gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse. De afgelopen 15 jaar is WOMEN Inc. gegroeid in omvang én in professionaliteit. Er wordt gewerkt aan lange termijn doelen voor 2030, opgesteld met de vraag: wat zijn de terreinen en domeinen waar nog geen gelijke kansen zijn voor mannen en vrouwen? Lees het hele artikel hier.

Meer

Wat we kunnen leren van de coronacrisis voor een gezond, nieuw normaal

Strepen, pijlen, stickers, afzetlinten en handenwasinstructies. Corona heeft onze openbare ruimtes een ware metamorfose gegeven. Hopelijk kunnen deze pandemie-instructies over een paar maanden weer de prullenbak in, maar wat kunnen we leren van deze vorm van ‘nudging’ in coronatijd? Welke pogingen om ons gedrag aan te passen zijn effectief? En kunnen we daar iets van leren als het gaat om die andere grote gezondheidscrisis? Lees hier de hele blog.

Meer

Het belang van een lonkend perspectief

Perspectief is misschien wel een van de belangrijkste ankerpunten als het gaat om het bewaren of bereiken van vrede. Andersom kan een gebrek aan perspectief extremisme en radicalisering in de hand werken. Bij MasterPeace, een wereldwijde organisatie, draait alles om het bieden van perspectief en het verrijken van het blikveld van jongeren. Hoe zij dat doen? Lees hier het hele artikel.

Meer

Droogte vraagt om slimmer en duurzamer omgaan met water

Een verborgen parel in het Nederlandse bedrijfsleven: MTD Water. Een organisatie die in de wereld van watervoorziening toonzettend is. In het kader van SDG6 ‘schoon water en sanitatie’ spraken wij met DGA Hans Verhoeven en businessmanager Robbert de Boer. Lees hier het hele interview.

Meer